Vragen? Bel ons!

Welkom in Zeeland

Onbezorgd vakantie vieren? Dat kan bij Aparthotel Zoutelande! Wij houden ons aan de RIVM-adviezen. Bij ons kunt u contactloos in- en uitchecken. Bovendien staat hygiëne altijd voorop. U bent van harte welkom in alle ruimte vakantie te vieren. 

Laatste wijzigingen: vrijdag 30 juli 2021. 

Algemene richtlijnen

 • Was vaak uw handen;
 • Hoest en nies in uw elleboog; 
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • Is het druk? Ga dan weg;
 • Draag een mondkapje in het openbaar vervoer of op plaatsen waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is; 
 • Klachten? Blijf thuis en laat u testen.
 

Wat wij doen

Incheck bij onze recepties

 • Inchecken doet u bij onze check-in-automaat. Er is geen fysiek contact.
 • Mocht een bezoek aan de receptie (in Koudekerke) toch nodig zijn, dan laten we één gast tegelijk binnen in onze receptie. Eventuele andere gasten vragen wij buiten te wachten. 
 • Eventuele betalingen vinden online plaats of per pin.

Voorafgaand aan uw verblijf

 • Onze accommodaties zijn zorgvuldig schoongemaakt door onze housekeeping-medewerkers.
 • Zij zijn getraind om zorgvuldig de accommodatie te reinigen, naar de richtlijnen van het RIVM.

 • Wij leggen bedlinnen en handdoeken voor u klaar. 

Reizen

Reisadvies

U heeft te maken met twee reisadviezen, namelijk: 

 • Het reisadvies van het land waar u vandaan komt
 • Het reisadvies van het land waar u naar toe gaat
   

Houd er rekening dat het reisadvies altijd kan wijzigen, dus blijf het reisadvies in de gaten houden. Ook vlak voor vertrek, op uw bestemming en voor uw terugreis.

Nederland

Komt u vanuit Duitsland, België of een ander land naar Nederland? Onderstaand leest u de reisregels om Nederland binnen te reizen. Deze regels gelden voor uw heenreis. 

Bekijk welke kleurcode de Nederlandse overheid aan uw land heeft gegeven op nederlandwereldwijd.nl

Groen of geel
Bijna alle landen hebben een groene of gele kleurcode gekregen van de Nederlandse overheid.

Als u uit een land met een groene of gele kleurcode komt, kunt u vrij reizen. U hoeft geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.

Oranje
Deze kleurcode wordt aan een land gegeven als er een zorgwekkende nieuwe variant opduikt die nog niet in Nederland is geconstateerd. 

Als u uit een land met oranje kleurcode naar Nederland reist, is een negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs of herstelbewijs verplicht. Dit geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder. Ook wordt thuisquarantaine bij aankomst in Nederland aangeraden, ook als u gevaccineerd bent, maar de quarantaine is niet verplicht.

Check
Weten waaraan u moet voldoen als u (terug) naar Nederland reist? Doe de online check op reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl.

Duitsland

Komt u uit Duitsland? Onderstaand ziet u de reisregels om Duitsland in te reizen. Deze regels gelden voor uw terugreis.

Risicogebied

Bekijk of Nederland is aangemerkt als risicogebied op de website van het Robert Koch Institut. Duitsland kent twee soorten risicogebieden: gebieden met een hoog risico en gebieden met een virusvariant. 

Test, vaccinatie of herstel
Reizigers vanaf 12 jaar uit alle landen (ook uit landen die als niet-risicogebied gelden)  moeten een negatieve coronatest, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel kunnen laten zien. Deze test moet gedaan zijn voordat u Duitsland binnen reist. Dit mag een antigeentest zijn. 

Hoogrisicogebied
Komt u uit een hoogrisicogebied? Dan moet u uw reis vooraf aanmelden op einreiseanmeldung.de. De ontvangen bevestiging moet u bij u hebben. Voor iedereen die niet gevaccineerd of hersteld is, geldt er een quarantaineplicht van 10 dagen. Dit geldt voor alle leeftijden. Na vijf dagen kan de quarantaine worden beëindigd met een negatieve test. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen de quarantaine na de vijfde dag beëindigen zonder zich te laten testen. 

Bent u volledig gevaccineerd of hersteld? Dan hoeft u niet in quarantaine. 

Virusvariantgebied
Komt u uit een virusvariantgebied? Dan moet u uw reis vooraf aanmelden op einreiseanmeldung.de. De ontvangen bevestiging moet u bij u hebben. Ook moet iedereen die (terug) komt uit een virusvariantgebied worden getest. Dat geldt ook voor gevaccineerden of mensen die zijn hersteld. De test mag een antigeentest zijn. Bij terugkeer uit gebieden met een virusvariant is een quarantaine van 14 dagen verplicht. Deze kan niet worden verkort.

België

Komt u uit België? Bekijk alle reisregels op www.info-coronavirus.be. Deze regels gelden voor uw terugreis. 

Check de kleurcode van Nederland en of Nederland op de lijst met heel hoog risico landen staat. 

PLF
Om terug te reizen naar Belgie, moet u het Passagier Lokalisatie Formulier invullen.

Groene of oranje zone
Bij terugkomst ui teen groene of oranje zone, is testen of quarantaine is niet nodig.

Rode zone in de Europese Unie

 • Heeft u een vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat? U hoeft niet in quarantaine of u laten testen.
 • Heeft u geen vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat? Heeft u geen recente negatieve PCR-test van maximum 72 uur oud?
  • Laat u testen op dag 1 of 2 nadat u thuiskomt van uw reis. Is de test negatief? Dan mag u uit quarantaine als u uw resultaat heeft
  • Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen.

Zone met een heel hoog risico

 • U moet 10 dagen verplicht in quarantaine. Dit is zo voor iedereen, ook als u volledig gevaccineerd bent of als u minder dan 48 uur in dat land was.
 • Laat u testen op dag 1 en dag 7 nadat u thuiskomt van uw reis.

Gratis testen

In juli en augustus kunt u zich in Nederland gratis laten testen om te kunnen reizen. Dit geldt ook voor buitenlandse reizigers. Ga voor een afspraak naar: Testenvoorjereis.nl

Welke test u nodig heeft, een PCR- of antigeentest, is afhankelijk van uw bestemming. Bekijk daarom eerst het reisadvies. Lees meer over het gratis testen op rijksoverheid.nl

CoronaCheck
Wanneer u een coronabewijs nodig heeft voor het reizen, kunt u een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat of bewijs dat u corona heeft gehad laten zien. Dit kan bijvoorbeeld met de CoronaCheck, ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC). 

Tijdens uw verblijf

Erop uit tijdens uw verblijf

Er kan veel, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Geniet ervan, u heeft het verdiend! Om uw verblijf veilig te laten verlopen, vragen we u aan deze maatregelen te houden:

 • Houd altijd en overal 1,5 meter afstand
 • Draag een mondkapje in het openbaar vervoer

Geniet van de prachtige Zeeuwse natuur

Er is voldoende ruimte om volop te genieten. Een wandeling, fietstocht of hardlooprondje is dus prima mogelijk. Natuurlijk... met afstand. Verhuurshops van bijvoorbeeld kano’s, boten en fietsen zijn geopend. 

Restaurants

Restaurants en cafe’s zijn van 6:00 's ochtends tot middernacht geopend. Dat betekent weer genieten bij de vele strandpaviljoens of bij een café in het dorp.  Een vaste zitplaats is hierbij wel verplicht. Houd altijd rekening met de anderhalve meter afstand. 

Winkelen

Alle winkels in Zeeland zijn geopend. U hoeft geen afspraak te maken, u kan gewoon weer normaal winkelen, kleren passen of een tastbaar aandenken kopen voor uw verblijf in het prachtige Zeeuwse.

Attracties

Ravotten, rennen en spetteren: attracties zijn geopend! Zwembaden, wellness, bioscopen, theaters, dierenparken, pretparken, minigolf, klimparken, speeltuinen, zowel binnen als buiten: u mag er weer naar toe. En dat zonder een maximum aan capaciteit. Ook zijn er weer evenementen mogelijk, zoals het circus. U krijgt hier een vaste zitplaats en u moet ten alle tijden anderhalve meter afstand houden.

Symptomen

Wanneer u coronagerelateerde klachten heeft, kunt u een testafspraak maken bij de GGD. Kijk op coronatest.nl of bel gratis 0800-1202. 

Maatregelen

Nederlandse coronamaatregelen

Bekijk alle coronamaatregelen op rijksoverheid.nl. 

Vakantie Garantie

U kunt bij ons omboeken of annuleren in geval van reisbeperkingen. Lees meer over onze Vakantie Garantie.

 

Tot slot... Geniet!

Vergeet vooral het belangrijkste niet: Geniet van uw heerlijke vakantie in Zeeland! Aparthotel Zoutelande heeft self catered appartementen en studio's - vier vakantie in alle rust en ruimte!

Bekijk onze accommodaties